Ongeval friesestraatweg Grijpskerk
Geschreven door Hofstee, Derk jan op 26-02-2013 21:54:26

 

Ravage bij ongeval op Friesestraatweg Grijpskerk

dinsdag 26 februari 2013

 

GRIJPSKERK - Dinsdagmorgen omstreeks 10.00 uur heeft een verkeersongeval plaats gevonden op de Friesestraatweg tussen Visvliet en Grijpskerk. Niemand raakte gewond. Een automobiliste uit Schiermonnikoog reed richting Grijpskerk. Door nog onbekende oorzaak raakte de vrouw op de verkeerde weg helft. Een tegemoetkomende Kollumer probeerde haar nog te ontwijken, maar dit lukte niet. Een forse aanrijding was het gevolg.

De Kollumer draaide door de klap een slag om zijn as en kwam achterwaarts tot stilstand in de sloot tegen een betonnen waterkering. De eilander kon de auto, met een kind als bijrijder, op de weg houden. Hulpdiensten rukten massaal uit waaronder de brandweer van Grijpskerk en een ambulance.

Alle inzittenden konden op eigen kracht uit hun voertuig komen. De vrouw en kind werden voor de zekerheid gecontroleerd in de ambulance, maar ze bleken geen letsel te hebben opgelopen. Beide auto’s raakten zwaar beschadigd. Een achteras van één van de auto’s raakte volledig los en kwam meters verder in het weiland terecht. De ravage was groot. De politie heeft ter plaatse een onderzoek ingesteld.

© Foto’s: Jan Beets

nummer 9